Sanjam ...

  Ovogodišnja Zemlja bez granica  nosi naziv SANJAM ...
  Održavat će se od 31.08 do 05.09.2009. u Tvrđi.  U staroj gradskoj jezgri Tvrđi, umjetnici, pedagoški djelatnici i djeca trebaju napraviti  „SNOVOGRAD“  na ekološki način . Planiramo uključiti preko 2000 djece i mladih Osijeka, naše i drugih županija.
  Moguće je prijavljivati se putem škola, ustanova, udruga ili pojedinačno  kao sudionik ili kao voditelj radionica, ili kao prezenter  pripremljenog programa koji se može uklopiti u projekt. Snovograd se gradi šest dana, a može sadržavati dijelove stvarnoga života osmišljene na  maštovit način koji je zanimljiv publici i posjetiteljima koji posljednji dan manifestacije posjećuju cijelo događanje.
  Kao primjer izdvajamo: osmišljiva se prodavaonica snova, restoran „mljac mljac „ učilionica, kino veselih misli,reciklirana vozila prometala,  neobične kuće : zeleni san gdje je sve od bilja,ili slatka kućica koja se može jesti... posebna glazba i plesovi i drugo...

  Zbog velikog interesa najmlađih planirano je oživjeti Park kralja Tomislava na način da će osječki vrtići zajedno sa svojim odgojiteljicama osmisliti anđeoski svijet, Plesna  igraonica „Početnica“ Dječjeg kazališta B. Mihaljevića stvorit će Vilinsku logicu - čudesni svijet majušnih vila ,a vrtići Dugine boje oživjet će  Zubićvilinski grad. Svaku večer od 18-20 sati roditelji će moći dovesti svoju djecu da budu dio ovog svijeta (bilo da nose krila, jedu anđeoske kolačiće, ljuljaju se na anđeoskim ljuljama  ili nešto drugo....)

  Novina je da ove godine djeca žele osnovati  PRVI DJEČJI PRESS CENTAR koji će izvještavati javnost o događanjima u „BEZGRANIČNOJ ZEMLJI“ tijekom trajanja manifestacije.

  Svaka osobna ideja ili poticaji u nastajanju ove priče su dobrodošli te nam slobodno pišite, zovite, komentirajte, uključite se!!!!