Kao oblak

  Poskoči i uhvati OBLAK,
  neka te pronese zemljom dječjih čuda zvanom ZEDA,
  doživi, pomiriši, okusi, dotakni, osluhni, vidi, stvori…
  REJNA ZUM tvoja je nova prijateljica u nezaboravnoj pustolovini,
  tamo u smiraju ljeta,
  gdje granice ne postoje, gdje postoji Zeda…

  kao oblak Breza ide dalje, manifestacija za djecu i mlade «Zemlja bez granica» pod motom «Kao Oblak», od 25. do 30. kolovoza i ove godine okuplja i predstavlja svijet u malom s četrdeset umjetnika iz šesnaest zemalja  (Slovenija, BiH, SAD, Japan, Velika Britanija, Švicarska, Libija, Bugarska itd) te nadarenim učenicima iz Ekonomske upravne škole, koji su aktivno sudjelovali u oblikovanju projekta, kao i brojnim učenicima osječkih osnovnih i srednjih škola uključenih u radionice s jedinstvenim ciljem-stvoriti ZEMLJU DJECE-ZEDU.

  Rejna  Zum otvorit će vrata Zede posljednjeg dana manifestacije, sve što ste dotada poznavali ili mislili  da znate, ostavite kući, ponesite osmjeh jer njime u Zedi možete kupiti čuda svakojaka pa čak i vrijeme. Na Zedskom putu popričaj s bubamarom, upoznaj oči KATKOVA s kojima nikada nisi sam, dotakni crvenu ili svjetlucavu vodu, zaviri u grad Majušnih, zapleši zedski ples, kušaj čaj GONA, izliječi svoju umornu cipelu ili čak obje, prođi kroz srećolovku, neka te Rejna povede ka Kovčegu tajni dok osluškuješ Zedski vjetar SAKA.

  Zemlja djece-ZEDA osmišljena je prema knjizi Jelene Radan, čiji je glavni lik djevojčica Rejna Zum koja otkriva Zedu. Glazbu Zede stvaraju grupa Meritas i Lidija Bajuk.
  Ukoliko je nešto ostalo nenapisano, ljubazno molimo bez zamjerke velike! I sami u čudu stojimo jer jedan svijet zamijenili smo drugim, a koštalo je samo jedan osmjeh….

  Ove godine Breza broji preko dvadesetpet  radionica za djecu i mlade pod vodstvom brojnih umjetnika iz Hrvatske i svijeta