od 15 godina

  1. RADIONICA STAND UP KOMEDIJE "SA STAVOM"

  Voditeljica: Marina Orsag
  Stand up komedija postala je neizostavni dio zabave kako u svijetu, tako i zadnjih sedamnaest godina i u Hrvatskoj, a upravo je Marina Orsag zaslužna za taj razvoj i stvaranje stand up comedy scene u Lijepoj Našoj. Jedan od načina kojim je to ostvarila su upravo ove stand up comedy radionice koje nakon Zagreba, Rijeke, Dubrovnika i Splita, napokon stižu i u Osijek. Radionice se sastoje od nekoliko sati teorije, domaće zadaće, improvizacijskih vježbi, savjetodavnog rada na tekstu, te pripreme za prvi nastup koji će se održati nakon radionica. Na nastup se mogu odvažiti svi polaznici/e radionica, ali ne moraju ako ne žele.
  DATUM RADIONICA: 31.8. – 3.9.
  VRIJEME: 15-18 SATI
  LOKACIJA: Pučko Učilište Osijek

  2. SUPERHEROJI BEZ RIJEČI

  Voditelj: Romano Dautanac
  Učimo osnove pokreta pantomime i otkrivamo svoje karaktere. Nanosimo superherojski face-painting i idemo u akciju po dvorištu i ulicama sa naučenim vještinama/superherojskim karakterima.
  DATUM: 01.09. – 03.09.
  VRIJEME:17-19 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  3. HULA-HUPAJ 100 NA SAT

  Voditeljica: Matylda Gorska
  Cirkuske vještine su zabavne i dostupne svima. Početnici, ali i oni koji već nešto znaju o tome – uz igru je učenje brže i lakše. Ovladajte osnovama i zavrtite hula-hoop. Novi trend je napustiti teretanu i ući u cirkus. Znojenje zagarantirano, kao i puno više kreativnosti.
  DATUM: 01.09. – 03.09.
  VRIJEME: 9-11 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  4. FLORISTIČKA SLIKA

  Voditeljica: Željkica Aralica
  Cvjećarstvo! Slikanje! Sve to odjednom! DA! Aranžiranjem biljnih vrsta na posebnoj podlozi stvarate sliku koja  raste i mijenja se. U ovoj radionici naučit ćete sve o ovoj novoj neobičnoj tehnici slikanja koja ruši granice floristike i likovne umjetnosti.
  DATUM: 31.08. – 03.09.
  VRIJEME: 9-11 SATI, 16-18 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  5. UDRI!!!

  Voditelj: Branko Trajkov Trak
  Bubnjajte, udarajte, stvarajte i svirajte – pronađite svoj unutarnji ritam, izrazite ga, izrecite svakim udarcem, udahom, izdahom i uživajte u energiji koja nastaje zajedničkim sviranjem u fenomenalnoj radionici koju možete pronaći samo u Zemlji za…
  DATUM: 31.08. – 03.09.
  VRIJEME: 10-12 SATI, 18-20 SATI
  LOKACIJA: Dom tehnike, Tvrđa

  6. PLASTIK HEKLASTIK

  Voditeljica: Jelena Bogdanić
  Heklanje je stara vještina kojom su naši preci ukrašavali televizore i neiskorištene prostore komoda i ormara. Ali ne više! Dođite i heklajte plastikom i plastičnim materijalima i isheklajte DUNAV. Heklajte do mile volje i stvorite rukavce i brzace, krivine i širine prekrasnog plavog Dunava od njegovog izvora pa sve do ušća.
  DATUM: 1.09. – 03.09.
  VRIJEME: 9-11 SATI, 17-19 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  7. PROJEKT ORION - SVEMIRSKO GRADILIŠTE

  Voditelj: Vjekoslav Filipović
  Šesta zvijezda ulijevo od Velikog Medvjeda, odmah nakon Tharsisa 5, nalazi se Projekt Orion – najpoznatije gradilište svemirskih brodova. Tamo se gradi najveći i najsuvremeniji svemirski brod. Trebamo hitno hrabre i vješte graditelje i graditeljice kako bi što prije krenuli u istraživanje.
  DATUM: 31.08. – 03.09.
  VRIJEME: 9-11 SATI, 17-19 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  8. MA – KREATIVNI PRINCIP

  Voditeljica: Valentina Lacmanović
  Plesna radionica za sve one koji se (amaterski ili profesionalno) bave plesom, sportom, borilačkim vještinama, performansom i sl. Radionica je inspirirana figurama iz davne prošlosti pronađenim na području Europe i Mediterana.
  DATUM: 31.08. – 03.09.
  VRIJEME: 9-11 SATI
  LOKACIJA: Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)

  9. GRAFFITI ART - ZEMLJA NIJE RAVNA PLOČA

  VODITELJI: Alen Miler i Matija Vnučec
  Na zanimljiv način educiramo djecu osnovama crtanja graffita. Uz to saznat ćete sve o povijesti graffita u svijetu i Hrvatskoj, te ćete zajednički nacrtati graffit na zidovima stare osječke tvornice "Olt".  
  TERMIN: 01.09. - 02. 09.
  VRIJEME: OD 17:00 sati
  MJESTO: 01.09. Perivoj kralja Tomislava (Park kulture), 02.09. Zid kod "Olt"-a

   

  10. OZBILJNE IGRE

  VODITELJICE: Martine Tobe, Dijana Janković
  Na prvi pogled, spajanje riječi poput "ozbiljan" i "igra" može se činiti nemogućim, ali nije. Posljednjih godina ozbiljne igre su dokazale da je moguće učiti dok igrate. Ova metoda podučavanja poznata je kao učenje temeljeno na igrama, trend koji se širi u obrazovnim ustanovama i ustanovama za skrb o djeci i mladima . Ozbiljne igre su igre čiji primarni cilj NIJE zabava ili razonoda, već učenje ili vježbanje neke vještine. U ovoj radionici predstavit ćemo vam igru o privatnosti koju su razvili nizozemski mladi s iskustvom skrbi. Ne samo da ćemo razgovarati, već ćemo i TEBI dati priliku da sam razviješ ozbiljnu igru!
  DATUM RADIONICA: 31.8. – 2.9.2022.
  VRIJEME: 9-12 SATI
  LOKACIJA: Pučko Učilište Osijek

   

  Međunarodni obiteljski Festival Zemlja bez granica

  Na najvećem kontinentalnom međunarodnom obiteljskom Festivalu Zemlja bez granica, tjedan dana prije početka nove školske godine, Osijek postaje grad maštovite kreacije nečeg Novog, inspirativnog, satkanog od dječjih ideja koje se povezuju u generacijskom stvaralaštvu ostvarujući interkulturalni dijalog cijele zajednice.
  Parkovi i ulice postaju svojevrsni Snovograd gdje bivate zatečeni nevjerojatnom snagom djetinjstva, igre i mašte, utisnutih u vaša osjetila.
  Kada pogledate naš planet iz svemira vidite plavo bogatstvo i brojne reljefe, ali ne i granice. Ako one postoje, onda su mjesto susreta gdje nešto završava da bi drugo počelo. Upravo je taj prirodni krug okosnica Festivala koji traje od 2004. godina.

  Festival je do sada ugostio mnoga poznata lica poput Meritas, Jelene Radan, Josipe Lisac, Gibonnija, Matije Dedića, Massima Savića, Jacques Houdeka, Gorana Boškovića, Sanje Doležal i mnogih drugih. Svi oni doprinijeli su razvijanju svijeta mašte, igre i kreativnosti koji su ključni elementi za kvalitetni rast i razvoj djece.
  Tijekom svih godina Festival je donio različite teme i okupio više od 400 umjetnika, pedagoških
  voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30.000 djece i mladih te postao poligon za razvoj
  obiteljskoga turizma.

  www.zemljabezgranica.com - mjesto susreta generacija gdje se spaja tradicija i urbana kultura stvarajući novo kreativno prostranstvo u koje ste dobrodošli.

  International family festival LAND WITHOUT BORDERS

  At the largest continental and international family festival - Land without Borders, just a week before a school get started, Osijek becomes the city of imaginable creation, as well inspiring, made up by children ideas. These ideas are connected with creation that has an impact to intercultural aspect of community.
  Parks and streets turn into specific Town Of Dreams where you can get impressed by unbelievable childish power, game and imagination.
  As you observe our small planet from the universe you might see blue wealth and numerous reliefs, but you will not see borders. If the borders exist, then they represent a connecting point where something ends in order for something new to begin. This is exactly the cornerstone of the Festival which has been running since 2004.

  The festival has so far hosted many famous stars such as Meritas, Jelena Radan, Josipa Lisac, Gibonni, Matija Dedic, Massimo Savić, Jacques Houdek, Goran Bošković, Sanja Doležal and many others. All of those people have contributed to world of imagination, game and creativity, which are key elements for quality growth and children development.
  Throughout the years, the Festival has brought different topics and gathered more than 400 artists leaders, 200 creative professionals, 700 volunteers and 30 000 children and young people and became a place for family tourism development.

  www.zemljabezgranica.com - a meeting place for generations where tradition and urban culture merge and making a new creative space that you are welcome to.

  Katalog Zemlje bez granica