Radionice od 14 godina

  Draga djeco,
  Približava se još jedna  „Zemlja bez granica“. Ove godine održavati će se od 31.8. – 3.9. Predstavljamo vam ovogodišnje radionice te vas molimo da se prijavite:

  Maslačkova svjetlosna priča - U ovoj radionici polaznici će sudjelovati u izradi umjetničke instalacije velikih svjetlećih maslačaka pomoću žice, tkanine i rasvjetnih  tijela koja će postati dio maštovite scenografije „Zemlje bez granica“. Voditeljica radionice je Anja Brabec.

  Bunjari zemlje, zraka i vode - Kroz ritam zemlje, zraka i vode neka vas ovi bubnjari  vode... radionica sviranja bubnjeva i udaraljki. Tko svoje bubnjeve ili udaraljke ima, nek' na radionicu svakako dođe s njima. Voditelji radionice su Branko Trajkov-Trak, Krunoslav Kobešćak i Nenad Kovačić.

  Kako putuju šuma i voda - Za sve vas koji ste fit i snažni, okretni i pokretni, ova radionica je jedinstvena prilika da budete dio ceremonije otvaranja ovogodišnje Zemlje bez granica. U ovoj radionici ćete, uz ostale sportaše i plesače grada Osijeka sudjelovati u plesnoj koreografiji koja uvodi posjetitelje u završnu večer. Pod vodstvom osječkog umjetnika – Vuka Ognjenovića – svi plesači stvoriti će svijet šume i vode uz pomoć velikih zastava u zelenoj i plavoj boji, te plesnim pokretima uvesti publiku u njihovu najdražu Zemlju – Zemlju bez granica! Voditelj radionice je Vuk Ognjenović

  Uspavanka za rijeke - Za poruke divne i daleke da postanu uspavanka za rijeke... radionica oslikavanja poruka na drvenim oblutcima koji će se puštati niz Dravu. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljic radionice su Igor Vrandečići članovi Udruge Gloria Maris.

  Čudesne cirkusancije - Radionica žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monociklom i ostalih cirkusancija. Voditelji radionica su Inga Tomić i Tomislav Kozarčanin.

  Irski ples - Neka vam ne bude stres uključit se u irski ples jer ovaj ritam ludi u vama sva osjetila budi... Voditelj radionice: Andrej Sreš

  Dizajnerska radionica - Što sve mogu ruke moje kad u ruci imam boje... radionica oslikavanja i ukrašavanja majica. Svaki polaznik sa sobom treba ponijeti majicu. Voditeljice radionice su Ana i Martina Mikulić.

  Poruke jednog drveta - Radionica pirografije - pisanje poruka na listovima od drveta tehnikom paljenja s posebnim aparatom koje će postati instalacija neobičnog drveta. Voditeljica radionice je Žaklin Tonc

  Vilinski reporteri - televizijska radionica - postani reporter bez imalo muke i savladaj tajne televizijske struke. Uđi u gigantski TV i budi prvi koji će saznati što se događa u Zemlji bez granica te kao pravi televizijski reporter, na svakom koraku, izvještavaj znatiželjna lica. Voditeljica radionice je Antonija Tomasović.

  Kad bi drveće hodalo - Glumačka radionica u kojoj ćeš kao prvo, postati jedno veliko, zeleno, čudesno drvo. Voditelj radionice je Hrvoje Seršić.

  Prijestolje crvenog zmaja i mjenjolici - U ovoj radionici polaznici će sudjelovati u izradi prijestolja s krilatim dvometarskim zmajem koje će zadnjega dana manifestacije biti javno izloženo te će prolaznici uz animaciju polaznika imati priliku postati mjenjolici, dobiti krunu i žezlo te sjeti na prijestolje i ukrotiti zmaja. Voditelji radionica su Ivana Saćer i Mia Marušić

  Tko živi u vodi - Likovnjaci, grafoljupci, u ovoj radionici naučiti ćete uz pomoću grafičke preše otiskati ribe, rakove, hobotnice i ostala vodena stvorenja. U ovoj grafičkoj avanturi voditi će vas Monika Jurić.

  Likovi iz „našeg“ svijeta - U ovoj radionici, kroz niz zanimljivih glumačkih vježbi istražite mitska bića iz hrvatske prošlosti i postanite jedno od njih. Važna napomena: polaznici trebaju imati na sebi jednostavnu crnu majicu bez ikakvih aplikacija i crnu trenerku dugih nogavica te biti spremni na intenzivnije glumačke vježbe, obvezna obuća – tenisice. Voditelj radionice je Goran Guksić.

  Zvuci šume i vode, uz nas nek' se rode! U ovoj veseloj glazbenoj radionici, imate jedinstvenu priliku stvoriti jednu neobičnu glazbenu priču kakve vaše uši još nisu čule i to pomoću Appleove tehnologije!.Voditelji radionice su Peter Baxter i Christian Teusner iz Irske (Irish Song School)  i glazbena skupina Meritas.

  Sunčane minute – I Sunce zna pokazati minute iako njegove kazaljke šute. Umjesto tika-taka, Ovaj sat pokazuje vrijeme pomoću Sunca i malo sjene. Radionica izrade makete sunčanog sata. Voditelj: Igor Miklavčić i izviđači Udruge izviđača „Slavonski hrast“.

  Ribe zvane Lavande – Mirisne ribe... Otkačena priča! Tko ne vjeruje, samo nek' se smije, a tko takve stvarat' želi - nek' s tetom Julijanom društvo dijeli. Radionica izrade veselih platnenih riba punjenih lavandom koje će krasiti čudnovato stablo. Voditeljica: Julijana Mađarić.

  Meia Lua De Frente - Uz voditelja radionice capoeire Igora Krstića imate priliku naučiti ovu  afro-brazilsku  umjetničku formu  koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa.  Radionica je namijenja svima – malima i velikima.

  Darovi vodi- radionice izrade plutajućih  vjenčića, lampiona stvoreni po vašoj mašti....u ovoj radionici će te istraživati , sakupljati, oplemeniti obalu rijeke. Voditelj: Nikola Faller

  Zelena tržnica - Kakvo sve lišće postoji i što se od njega sve može napraviti, naučiti će polaznici ove radionice. Za sve one koji vole prirodu i zeleno. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica radionice je Viktorija Rudnički.

  Patuljci i vile od svile - Kako izraditi lutke od svile naučiti će polaznici ove radionice.. Radionica je namijenjena svim uzrastima. Voditeljica je ilustratorica za djecu Petra Rundek

  3D radionica - 3D gradimo Vodena vrata od sata do sata, u sredini velikog hola Avenue Malla. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na dalje.  U nesvakidašnju likovnu pustolovinu uvest će vas street art voditelj Filip Mrvelj

  Radijska simfonija šume i vode - za one koje žele svakodnevno biti u eteru HR Osijek. Smišljamo, pričamo i širimo glas o svim temama što zanimaju vas. Pridružite nam se! Radionica je namijenjena uzrastu od 10 godina na dalje. Voditelj radionice je Agencija Simfonija.