Kreativci naših škola, udruga, klubova...

  OŠ RETFALA:  MJUZIKL „U POTRAZI ZA PRINCEZOM“
  ...“Ljubav čini mnoga čuda, nemoj više sumnjati. Ljubav sanjaj i ti sada pa ćeš ljubav živjeti. Svatko svoju ljubav čeka da ne živi uzalud. Svatko o njoj tajno sanja, mislima joj pravi put“... (iz mjuzikla).
  Potraga za princezom priča je o potrazi trojice prašćića, u čijim se životima lako mogu prepoznati mnogi među ljudima, za ljubavlju i srećom. Njih trojicu, već posustale u svom nadanju, na optimizam i aktivno traganje potiče gatara, ovaj put u svojoj pozitivnoj ulozi. Krenuvši na put prašćići kao svoju princezu vide Trnoružicu, Snjeguljicu, Matovilku. Pokazuje se da je pravi trag ipak negdje drugdje...
  Autorica teksta: Gordana Kolarik
  Autor glazbe: Darko Ocvirk
  Redateljice: Ivona Ferić, učiteljica glazbene kulture i Irena Čerba, učiteljica hrvatskog jezika
  Pomoćnik redateljica: Matko Duvnjak Jović, učenik 8. a
  Koreografkinja: Iva Škojoj, učenica 7. c
  Kostimografinja i scenografkinja: Sandra Vehabović, učiteljica likovne kulture
  Izrada kostima: Gordana Novačić

  OŠ F. K. FRANKOPAN:  MORE NAS ZOVE NA IGRE NOVE
  Pod vodstvom učiteljica  Vlatke Benki-Brkić, Jadranke Obrman Sebenji, Ane Mrđanović te Đurđice Černić učenici će prezentirati ljetnu večer u jednom primorskom mjestu.... igre i sadržaje inspirirane morem:  Panonski mornari (vesalnje na suhom) – zaveslajte s nama, Igra: Ulovi svoju ribu, Body painting, Štand: More – naša inspiracija, Brodići od papira, ...
  Đurđica Černić, učiteljica - Kreativna i pozitivna osoba koja je inspiracija brojnim naraštajima djece koja su prošla kroz njezine "ruke".
  Jadranka Oberman Sebenji, psihologinja - Uvijek se rado uključuje u igre sa djecom. Nasmijana i vedra uvijek je rado viđena u svim projektima škole.
  Ana Mrđanović, učiteljica - Za Anu, kolegice vele da je kreativna i predana učiteljica.
  Vlatka Benki Brkić, već 14 godina radi s djecom i obožava svoj posao.
  Ivka Mihaljević, učiteljica - Ivka je učiteljica razvijene ekološke svijesti. Ljubav prema okolišu ju je potakla da smisli što sa čepovima odbačenih plastičnih boca. Marljivim prikupljanjem čepova nastale su prekrasne slike koje danas krase školu, a za „Zemlju bez granica“ Ivka je od čepova načinila eko-kućicu za igru u kojoj će se zabavljati djeca u Igraonici „Friksterova“ šumska priča.

  OŠ GRIGOR VITEZ:  ...I ŠKOLA ŠUMI O ŠUMI...
  Učiteljice Martina Feldinger, Đenana O. Gatara i ravnateljica škole Ljiljana Mance pripremile su edukativno-zabavnu prezentaciju inspiranu šumom u koju će se moći interaktivno uključiti i mali posjetitelji „Zemlje bez granica“.
  Radionica: Šuma i ja prijatelja dva
  Radionica: Šuma je i moj doma
  Na livadi
  Moja šuma, tvoja šuma, naša šuma

  OŠ LJUDEVITA GAJA:  RASPLESANE NAVIJAČICE
  Godine 2010. u OŠ Ljudevita Gaja osnovana je skupina navijačica koju čini šest učenica 2. razreda. Djevojčice marljivo vježbaju i plešu pod vodstvom učiteljice
  Ivanke Ćutek, a do sada su zabilježile nekoliko značajnih nastupa (Integrirani dan Pokušaj hodati u mojim cipelama, Dan škole, Ljudevit fest, a predstavljale su našu školu na 3. reviji dječjeg stvaralaštva u OŠ Antunovac i nastupile su u prigodnom programu povodom Svjetskog dana sporta). Članice ove zanimljive i rasplesane skupine su: Sara Gregić, Iva Kuić, Laura Nađ, Marija Petra Purgar, Ana Budalić, Karla Miloloža.

  OŠ JAGODNJAK:  ŠTO SVE MOGU RUKE NAŠE
  Što sve mogu ruke naše  - ukrasne tegle, košarice,  za olovke čaše i još svašta kad su uz tebe dobra volja i prijateljica mašta. Mali kreativci od 1. - 4. razreda  OŠ Jagodnjak na satima slobodnih aktivnosti izrađuju ukrasne predmete (ukrasne tegle, čaše za olovke, košarice, okvire za slike, slike od slame, ...) pod vodstvom učiteljice Maje predmerski. Imali su želju svoje rukotvorine izložiti u ovogodišnjoj  „Zemlji bez granica“.

  OŠ IVANA FILIPOVIĆA: IGRE DJEDOVA I BAKA I SPOMENARI PRIJATELJSTVA I LJUBAVI
  Više od 100 učenika od 7 – 11 godina pod vodstvom učiteljica Biserke Lučić, Dubravke Ledančan Kuštro, Sanje Tominac, Ruže Capić, Dubravke Kovač, Gordane Varga, Vlaste Jerković i Marice Junušić, prezentirati će igre naših starih: Karike na marike, Šudlanje, Školica, Razbijanje lonca, Neka puca – neka puca, Kapa, Ćoćkanje, Klikeranje, Fuzguz, Skakanje u vreći, Došla majka s kolodvora.
  Nekada je skoro svako dijete imalo svoj spomenar. Danas on, nažalost, više nije popularan. Zato će vas ovi mali Frankopanci upoznati sa spomenarom.

  OŠ SVETE ANE: VODENE VILE
  Kakve sve zvukove voda može proizvesti dočarat će vam zbor OŠ Svete  Ane pod vodstvom dirigentice Emina Šinka

  ŠUMSKE RADOSNICE
  Kako izleda neobičan šumski svijet kroz ples i igru, pokazat će vam vesele plesačice iz Baletne Početnice pod vodstvom Aleksandre Colnarić
  Pridružite im se i vi!

  Matej Ižaković i Darijana Puljak su autori zastave šume i voditelji Male slikarske škole